Hoppa till sidans innehåll


BK Klintens Historia


Badmintonklubben bildades 1969 efter en del möte med en styrelse bestående av: Ture Karlsson som sammankallande, Karl-Erik Fridström, Rolf Hansson, Inga Johansson samt Arne Olander.


Namnförslaget BK Klinten kom från Inga Johansson och antogs av denna styrelse som officiellt klubbnamn vid mötet av den 5/6 1969.

Till klubbens ordförande valdes Ture Karlsson på det första offentliga mötet vilket hölls på dåvarande restaurang Hörnan (mittemot nuvarande BG blommor) den 2/10 1969.

Första styrelsen: Ordförande Ture Karlsson, styrelseledamot Karl-Erik Fridström, Arne Olander, Rolf Hansson samt Ella Olander som tog Inga Johanssons plats eftersom hon hade avsagd sig, suppleanter på 1 år blev: Hans Hedström samt Hans Olofsson. Till revisor på 1 år utsågs: Karl-Erik Nilsson samt Carl-Erik Nilsson, Eva Fridström utsågs till revisorssuppleant.

Eftersom badminton var en ”ny” sport på orten var det många som ville prova att spela inomhus. Utomhus har väl de flesta spelat, på ”gräsplanen hemmavid”, men nu hade man en nybyggd sporthall vid, dåvarande Centralskolan, nuvarande Björnekullaskolan.

Många intresserade kom till sporthallen på fredagar, vilket var den enda tilldelade dagen som erbjöds den nya föreningen, tiden 16:00-23:00 på de befintliga 5 banorna. Hallen blev fullbokad alltid och många fick vänta i timmar på att få spela ibland blev det för lång väntan och man fick vända hem igen utan att få spela.

Det spreds osämja bland de som fick vänta på dem som hade spelat i Helsingborg o på andra orter i korpspel som ofta tog banorna i besittning tidigt o vägrade lämna banorna till nybörjarspel. Detta gjorde att styrelsen kallade till ett möte för att göra det lite lättare så att alla fick en chans att spela.

Styrelsens förslag blev att man spelade en internserie i olika divisioner, liknande korpfotbollen.

// Skriven av Bo Sunberg (Uppdaterad: 2020-02-10)

Uppdaterad: 17 FEB 2020 15:10 Skribent: Stefan Christiansen
E-post: Adressen Gömd

BK Klintens Sponsorer:

Sparbanksstiftelsen 190x121
Ica Kvantum Oj, Åstorp 190x121

Postadress:
BK Klinten - Badminton
Stefan Christiansen, Ekebrogatan 63
26537 Åstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: StefanChristiansen83...

Se all info