Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Viktiga förtroendeuppdrag

(2021-10-26 10:19)
Tommy Theorin, ordförande i SBF, har av Riksidrottsförbundet utsetts till representant i ett av RF:s råd, Rådet för ekonomiska stöd. Dessutom väntar viktiga dialoger för att på olika sätt positionera europeisk badminton.
 
Som enda svenska representanter fanns Clara Nistad och Johanna Magnusson med i Victor Denmark Open som inleddes i veckan. Deras närvaro i turneringen signalerar en spännande framtid, två svenska stjärnor på stark frammarsch.
 
Ta chansen och boka en klubbresa till Victor Swedish Open i Uppsala 20-23 januari! Sök medel via en enkel ansökan om återstartstöd.
 
Nu är det dags! Du som är intresserad av att kombinera studier med en målmedveten elitsatsning i badminton rekommenderas att söka till våra badmintongymnasier, Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).
 
Clara Nistad och Johanna Magnusson har tagit sin första turneringsseger. I finalen av Dutch Open besegrades Jille/Seinen från Nederländerna med 17-21, 21-14 och 21-12.
 
Intresset har varit stort. Och med en förlängd ansökningstid finns dörren öppen för de föreningar som ännu inte har sökt, eller för dem som vill ansöka om mer stöd.
 
Felix Burestedt är som ende svensk uttagen till VM i Huelva, Spanien, 12-19 december.
 
Det är med stor glädje vi kan konstatera att många föreningar sökt pengar från Återstartstödet. Vi vill nu ge fler chansen och förlänger därför ansökningstiden till 31 oktober. Passa på!
 

Parasport öppnar dörrar

(2021-10-05 08:41)
Badminton var i fokus härom helgen när Badminton Sweden och Parallel Play fanns med vid lägret Start Your Impossible Camp i Göteborg.
 

Förbundsstämman 2021

(2021-09-30 14:51)
Tre nya styrelseledamöter valdes in vid Svenska Badmintonförbundets förbundsstämma i söndags.
 

High five!

(2021-09-29 11:01)
En lång väntan är över. Från och med i dag den 29 september finns inga särskilda råd, rekommendationer eller föreskrifter för idrottsföreningar och träningsanläggningar vad gäller covid. Som vi har längtat!
 
Polish International (International Series) genomfördes i staden Zakopane under veckoslutet. Sverige hade en många spelare på plats, under ledning av förbundskapten Oliver Pongratz och Amanda Högström, centertränare.
 
Under måndagen väntar matcher i Victor badmintonligan igen, med möten mellan de enda obesegrade lagen Fyrisfjädern och Trollhättan, samt att Täby jagar sina första poäng mot Aura på bortaplan. Följ all spänning på solidsport.se.
 
Clara Nistad fick under måndagen motta ett Elitidrottsstipendium som öppnar dörrar för framtiden.
 
Vi säger stort grattis till en av våra främsta stjärnor, Clara Nistad, Täby, som idag tilldelats ett elitidrottsstipendium av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel.
 

BK Klintens Sponsorer:

Sparbanksstiftelsen 190x121
Ica Kvantum Oj, Åstorp 190x121

Postadress:
BK Klinten - Badminton
Stefan Christiansen, Ekebrogatan 63
26537 Åstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: StefanChristiansen83...

Se all info